Ювентус запази интригата в борбата за второто място, след като успя да обърне Удинезе като гост с 2:1, а европейският и световен шампион Милан победи трудно Сиена у дома с 1:0.

На Стадио Фриули в Удине Андреа Досена огорчи още в петата минута завърналият се след контузия вратар на Старата госпожа Джанлуиджи Буфон, който миг преди това бе избил топката след изстрел на Фабио Куалиярела.

През първата част Удинезе бе пълен господар на терена, а пропуски направиха Ди Натале, Флоро Флорес и Куалиярела на два пъти.

През второто полувреме ролите са размениха и Недвед пропусна две положения, преди Мауро Каморанези да изравни с глава след корнер точно час след началото на мача.

В 76-ата минута бившият играч на фриуланите Винченцо Якуинта направи обрата пълен, след като влезе като резерва и с първото си докосване на топката направи резултата 2:1 в полза на Юве.

В последните пет минути на срещата Куалиярела и Антонио Ди Натале можеха да изравнят в последните пет минути, но ударите им не намериха целта.

В същото време Сиена измъчи Милан без контузените Кака и Пато на Сан Сиро, но в крайна сметка росонерите стигнаха до успеха с гол на влезлият като резерва младок Алберто Палосчи в 64-ата минута.

През първото полувреме гол на Томас Локатели за Сиена бе отменен заради засада, а преди попадението за домакините той нацели и гредата.

Въпреки че гостите доиграха мача с човек по-малко след червения картон на капитана Симоне Вергасола, те отправиха повече точни удари към вратата на Калач – 5 срещу 3 за Милан.


Другите резултати от Серия А:

Каляри – Парма 1:1

Ливорно – Дженоа 1:1

Емполи – Лацио 1:0

Сампдория – Наполи 2:0

Торино – Палермо 3:1