Ръководството на Ювентус излезе със специална декларация срещу съдийството, която бе изпратена ръководните фактори – лигата и реферската асоциация.

Повод за нея е спорната дузпа, която бе отсъдена в края на двубоя с Реджина, загубен с 1:2, след като Аморузо бе точен от бялата точка. Шефовете на Старата госпожа смятат, че клубът продължава да бъде наказван заради разкритията за купени съдии в миналото.

Срещу Юве бяха отсъдени и други две съмнителни дузпи при гостуване в Южна Италия – двубоят с Наполи, загубен с 1:3.

„Сигурно е, че Ювентус не може да продължи да плаща за болезненото минало, заради което няколко дузпи вече бяха платени, което заслужи благодарности от малка част на феновете, които с пълно основание искат да бъдат уважавани”,пише в официалното писмо на Ювентус отправено към двете институции.

Треньорът на бианконерите Клаудио Раниери също изказа своето разочарование от съдийските отсъждания.

„Ние сме огорчени не само от дадените или недадените дузпи, става въпрос за целите двубои, което не ми харесва. Тези три инцидента бяха само върха на айсберга”, каза Раниери.

„Чувстваме се обезсърчени, трябва да бъдем твърди. Съдиите правят грешки. Аз не харесвам нищо от начина, по който се свирят мачовете.”