Отборите на Ювентус и Рома не предложиха изненади в последния кръг, 17-ти, за календарната 2013 година. И двата тима постигнаха категорични победи срещу своите съперници и спокойно могат да излязат в почивка до 5 януари, когато ще бъде подновен шампионатът на Ботуша.

Отборът на Ювентус победи като гост Аталанта с 4:1 Още в 6-та минута Карлос Тевес изведе Старата госпожа напред. Аржентинският нападател открадна топката на границата на наказателното поле и с премерен удар по земя реализира за 1:0.

Още не бяха изминали 10 минути обаче и Аталанта показа на своя именит съперник, че няма да се предаде. В 15-та минута Максимилиано Моралес изравни за 1:1 с удар от точката на дузпата.

При този резултат двата тима се оттеглиха на почивка, но тя се оказа по-ползотворна за Ювентус. Веднага след подновяването на играта тимът отново поведе чрез Пол Погба, който облизо се разписа след асистенция на Фернандо Йоренте. Именно Йоренте направи резултата 3:1 в 75-та, а 4 минути по-късно Артуро Видал покачи на 4:1, след като засече центриране на Стефан Лихтщайнер.

В друг мач от кръга Рома записа гръмка победа над Катания с 4:0. С попадения за „римските вълци“ се отчетоха Мехди Бенатия на два пъти, Матия Дестро и Жервиньо.

Отборът на Верона също записа категорична победа. Съставът се наложи с 4:1 над Лацио, съперникът на Лудогорец в следващия кръг на Лига Европа. Верона обаче бе без Николай Михайлов. Българският вратар остана извън групата за срещата, като местните медии посочват, че е болен.

Отборът на Ювентус остава на върха, но с три точки повече и вече има 46 в актива си, докато Рома е на второ с 41. На третата позиция е Наполи с 36.

Резултати:

Болоня – Дженоа 1:0

Рома – Катания 4:0

Аталанта – Ювентус 1:4

Сампдория – Парма 1:1

Сасуоло – Фиорентина 0:1

Торино – Киево 4:1

Верона – Лацио 4:1

По-късно днес:

Интер - Милан