Отборът на Ювентус записа 21 победа от 29 мача в Серия А от началото на сезона. В жертва на Старата госпожа този път се превърна гостуващият тим на Сасуоло. Само едно попадение, много красиво, се оказа решаващо, след като Юве спечели трите точки след 1:0. Гола реализира Пауло Дибала през първото полувреме на мача.

Двубоят е исторически и за вратаря на „бианконерите“ Джанлуиджи Буфон, който записа вече 926 минути без допуснат гол в мрежата си в Серия А. Стражът е само на три минути от рекорда на Себастиано Роси, който е със сбор от 929 минути от „чисти мрежи“. Не третата позиция по този показател е Дино Дзоф, който е с 903 минути.

Ювентус започна своя натиск още от първата минута на срещата, но Пауло Дибала не успя да реализира „от съблекалнята“.

В 26-ата минута отново аржентинецът намери Сами Кедира, но ударът премина над вратата. За сметка на това, 10 минути по-късно падна голът. Хуан Куадрадо излъга защитата от десния фланг, намери Пауло Дибала на границата на наказателното поле, който с майсторски удар чукна топката в страничната греда, а я след това се оплете в мрежата.

След почивката Старата госпожа отново владееше положението, Пауло Дибала демонстрираше настроение и отлични възможности, но до втори гол така и не се стигна.

В 86-ата минута Алваро Мората имаше последния добър шанс за гол, но защитата на Сасуоло се справи.

В крайна сметка, макар и с минимален резултат, Ювентус спечели трите точки и е на върха с 67, като вторият Наполи е с мач по-малко и 61 пункта. Сасуоло е на 7-а позиция с 44.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS