Ръководството на Ювентус ще избира дали да построи изцяло нов стадион или да направи основна реконструкция на Деле Алпи.

Бианконерите откупиха съоръжението от общината на Торино за около 23 милиона евро и шефовете на Старата госпожа до края на април ще решават каква да бъде неговата съдба.

„Не мога да го обсъждам публично, заради позициите на клуба на борсата, но цената на изцяло нов стадион е около пет път по-голяма от реконструкцията”, каза босът на Юве Жан-Клод Блан.

„Трябва да премислим нещата, тъй като Италия пропусна да вземе домакинството на Евро 2012 и няма да имаме възможност да получим субсидия.”

„Във всички случаи ще направим значителни инвестиции, без да ги обвързваме със средствата, който отиват за подсилване на състава”, каза още Блан.

Стадион Деле Алпи отвори врати едва преди 20 години - през 1988-а, като бе построен за Световното първенство през 1990 година в Италия, но винаги е бил смятан за некомфортен заради трибуните, които са твърде отдалечени от терена.

При частична реконструкция съоръжението ще бъде намалено до 50000 места и ще бъде готово за сезон 2009/10 година, докато при ново изграждане през лятото на 2011 година ще бъде завършен стадион за 40000 зрители.