Ювентус победи Интер като гост с 2:1 в дербито от 30-тия кръг в Серия А. Това бе първа загуба за „нерадзурите” на техния стадион през този сезон, но тя може да им струва скъпо.

8 кръга преди края на шампионата разликата между Интер и Рома е вече само 4 точки и борбата за титлата, която до съвсем скоро изглеждаше предрешена, започва отново с пълна сила.

В днешния мач гостите от Торино бяха по-добрият отбор през по-голяма част от мача и съвсем заслужено спечелиха трите точки, които увеличиха преднината им пред четвъртия Фиорентина на 5 точки.

Въпреки изгодните положения и за двата отбора първото полувреме завърши при нулево равенство.

Втората част обаче започна взривно след като Мауро Каморанези откри резултата още в 49-тата минута. Молинаро напредна в полето на Интер и опита извеждащ пас напред. Топката рикушира леко във футболист на Юве и попадна в Каморанези, който вкара под плонжа на Жулио Сезар. Повторенията обаче показаха, че голът е от засада.

„Черно-белите” продължиха с натиска и стигнаха до нов гол, за чиято редовност вече нямаше съмнения. Алесандро Дел Пиеро центрира прецизно в наказателното поле, където Николас Бурдисо в опит да изчисти, с глава сложи топката на крака на Давид Трезеге, който не остави никакви шансове на Сезар и покачи на 2:0.

Противно на случващото се на терена обаче, Интер все пак успя да вкара гол, дело на Маниш в 38-мата минута на второто полувреме. Майкон проби отдясно в наказателното поле и от самата аут линия даде топката на Маниш, който вкара в опразнената врата.

До края на срещата шампионите на Италия проведоха натиск, който можеше да доведе до изравнително попадение. В 91-вата минута обаче Маниш уцели греда, с което сложи и край на шансовете на Интер.