Снощната среща между ръководството на Ювентус и Антонио Конте е имала успешен край и треньорът ще удължи престоя си в Торино. Това обаче ще се случи само ако клубът удовлетвори неговата серия от искания.

Президентът на „бианконерите“ Андреа Аниели, генералният директор Джузепе Марота, спортният директор Фабио Паратичи и Павел Недвед уговориха специално събиране с Конте в клубната централа.

Според медиите на срещата е станало ясно, че всички споделят обща визия за бъдещето на клуба, а според „Гадзета дело спорт“ условията на Конте за постигането й били следните:

- привличането на двама нападатели, които са национали на страните си (единият е Фернандо Йоренте, който през януари подписа предварителен договор с Юве – б.р.);

- в никакъв случай клубът не трябва да продава Артуро Видал и Пол Погба през лятото;

- заради потенциалната липса на глад за успехи след двете поредни титли на Италия, да се осигурят седем или осем нови попълнения;

- от рано да се набележат точните футболисти, които да се привлекат, а също и тези, които трябва да бъдат продадени;

Клубните босове са одобрили желанията на треньора, като в замяна той трябва да подпише договор до 2016 година, по силата на който ще печели 5 милиона на сезон.

В знак на добра воля Конте пък е оттеглил искането си за включването на фитнес треньора Джампиеро Вентроне в щаба си. Двамата работиха заедно в Бари, като кондиционният спец е бил част и от екипа на Марчело Липи в „скуадра адзура“.