Ювентус направи показно за формата си за предстоящия сезон, като победи Рома с 5:2 в приятелска среща, играна на неутрален терен в Чезена.

Първото полувреме премина под диктовката на Рома, като „вълците” имаха повече идеи в атака, увенчали се с две попадения. В 11-та минута Вучинич отне една топка в центъра на терена и след самостоятелна акция я прати зад Буфон. Само 13 минути по-късно римляните удвоиха, когато след пряк свободен удар, изпълнен от Тоти, бранителите на Юве не успяха да се изтеглят навреме и покриха свободния Филип Мексес, който без трудности реализира.

Рома обаче демонстрира една своя стара слабост и след като поведе, се отпусна и позволи на „Старата госпожа” да изравни бързо.

В 29-та минута Павел Недвед намери Давид Трезеге, който нямаше проблем очи в очи срещу Дони. Шест минути по-късно отново френският нападател направи 2:2 с прецизен шут по диагонала.

През второто полувреме двубоят не бе толкова динамичен, но футболистите на Рома вече изглеждаха съвсем изчерпани. Юве наложи тотален контрол върху мача и в 66-та минута поведе с гол на Якуинта, първи за него с екипа на бианконерите.

Отборът от Торино прадължи с неспирните си атаки, и заслужено стигна до четвърто попадение, дело на Дел Пиеро, който в 79-та минута засече с глава центриране на Алмирон.

Рома имаше шанс в последните минути да намали пасива си, но мощният изстрел на Тоти от пряк свободен удар бе спасен от Буфон. Вместо това, Ювентус вкара и пети гол, когато Салайета се възползва то грешка в защитата на Рома и вкара с премерен удар от границата на наказателното поле.

Победата бе от голямо значение за Ювентус, тъй като отборът записа серия от слаби резултати и представяния в контролните срещи до момента.