Ювентус отпразнува 30-та титла в италианското първенство с победа. „Старата госпожа“ се наложи с минималното 1:0 при домакинството на Аталанта в мач от 36-я кръг на Серия А и по този начин узакони спечелването на шампионското отличие.

Старши треньорът на „бианконерите“ даде почивка на по-голямата част от титулярните си футболисти. В стартовия състав попаднаха Андреа Бардзали, Джорджо Киелини, Щефан Лихщайнер, Клаудио Маркизио и Пол Погба. Джанлуиджи Буфон, Андреа Пирло, Карлос Тевес, Фернандо Йоренте, Артуро Видал, Леонардо Бонучи и Мартин Касерес останаха на резервната скамейка.

Въпреки че Ювентус игра с голяма част от резервите си, „старата госпожа“ имаше надмощие. В 4-та минута Киелини стреля опасно, но над напречната греда в аут. Две минути по-късно Себастиан Джовинко имаше добра възможност, но ударът му не намери целта.

Само в рамките на няколко минути пред Пабло Освалдо се откриха добри възможности, но той не успя да оползотвори нито една от тях.

Клаудио Маркизио пробва мерника си в 37-та минута, но не успя да намери очертанията на вратата.

През втората част играчите на Ювентус продължиха да атакуват и да създават положения пред вратата на Аталанта, но нови пропуски направиха Освалдо и Куалярела.

Единственото попадение в срещата падна в 72-та минута и негов автор бе Симоне Падоин.

В добавеното време на срещата Ювентус можеше да реализира втори гол, след като Куалярела подаде към Карлос Тевес, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Аталанта и отблизо стреля, но в страни от десния стълб на вратата на Консили.

Ювентус е шампион на Италия два кръга преди края на шампионата. Отборът е на първо място с 96 точки. Аталанта е единадесети с 47 точки.