Английският Манчестър Сити е отправил оферта на стойност 38 милиона паунда за бранителя на Ювентус Леонардо Бонучи, която е била отказана от борда на "бианконерите". 

29-годишният централен защитник изигра силно UEFA EURO 2016, достигайки с Италия до четвъртфиналите, където "скуадра адзура" отпадна от Германия след изпълнение на дузпи.

Апетитите към централния защитник на "старата госпожа" не са отскоро, като неговото представяне в торинския клуб е наистина впечатляващо. 

За шестте си сезона в Ювентус той е изгирал 250 мача в Серия А, отбелязвайки 13 гола. Бонучи също така е и стожер в националната отбрана, където има 62 мача с четири гола. Бонучи е продукт на школата на Интер, но изиграва едва един мач за "нерадзурите". 
След това заиграва за Тревизо и Пиза, откъдето отива в Бари преди да последва трансфера му на "Ювентус Стейдиъм".

Новият мениджър на Ман Сити Пеп Гуардиола вече направи три трансфера, откакто застана начело на "граждания". 

На "Етихад" през този сезон ще играят испанеца Нолито, който пристига от Селта, украинското крило Олександър Зинченко и австралийския национал Аарън Моой. 

Сити също така обяви раздялата си с централния защитник Мартин Демикелис, след като двете страни се разбраха за разтрогване на договора.