Ръководството на Ювентус обяви, че вече е постигнало официална договорка с Реал Мадрид за трансфера на младия нападател Алваро Мората. Днес испанецът подписа петгодишния си договор със "старата госпожа". 

Вчера той мина успешно медицинските преглди. "Бианконерите" обявиха, че са платили 20 млн. евро за подписа му и разкриха на официалния си сайт какви са всичките подробности около сделката. 

"Ювентус обявява, че е постигната договорка с Реал Мадрид за трансфера на футболиста Алваро Мората. Цената му е 20 млн. евро, а сумата ще бъде изплащана в рамките на следващите три години."

"Според сделката, испанският клуб има правото да откупи футболиста следващото или по-следващото лято, като максималната сума, за която може да го стори е 30 млн. евро. Размерът ѝ зависи от броя мачове, които Мората ще изиграе", написаха "бианконерите" на сайта си. 

Това е вторият официално обявен изходящ трансфер на играч на Реал Мадрид днес. По-рано през деня стана ясно, че бразилецът Каземиро ще играе под наем в Порто до края на сезона.