Удинезе ще е четвъртият представител на Италия в Шампионската лига, заедно с първенеца Милан, Интер и Наполи. Това стана ясно след изиграването на последните мачове от първенството в Серия А, и крайното класиране на всички отбори.

Тимът от Удине завърши наравно 0:0 с Милан, макар че пропусна дузпа и удари три греди срещу „росорнерите”, които от своя страна вече бяха излели в лятна ваканция. Точката обаче бе напълно достатъчна на Удинезе, за да се класира в Шампионската лига. Така той събра 66 точки, колкото има и Лацио, след победата като гост на Лече с 4:2, но римляните са с по-лоши показатели в преките двубои и по-слаба голова разлика.

Лацио на два пъти повеждаше в резултата в Лече, но допускаше изравняване, за да се оттегли на почивка при 2:2. Мауро Сарате и Джузепе Вивес обаче се разписаха в рамките на десетина минути между 54-та и 63-та, и донесоха победата на „орлите”, които чакаха с нетърпение да чуят за гол на Милан в Удине. Такъв обаче не падна, и това лиши Лацио от мечтата за най-силния европейски клубен турнир.

Заедно с другия римски отбор – Рома, двата ще участват в Лига Европа. Рома победи убедително Сампдория с 3:1, като гостите поведоха, но след това „вълците” реализираха три гола чрез Тоти, Вучинич и Бориело, за да си подпечатат евроквотата.

Този резултат в столицата на практика не остави шансове на Ювентус, но дори и да имаше такива, „Старата госпожа” нямаше да може да ги използва, тъй като стигна само до хикс, 2:2, срещу Наполи.

Кристиан Маджо откри в 22-та минута, а само две след началото на второто полувреме Джорджо Киелини изравни. Кристиано Лукарели отново даде преднина на Наполи в 71-та, а Алесандро Матри оформи крайното 2:2 в 84-та минута. Така Юве остана на пет точки зад Рома, само с 58 в актива си.

Освен Лацио и Рома, от Италия в Лига Европа влиза и Палермо, като финалист за Купата.