Отборът на Ювентус беше на косъм да се забърка в големи неприятности при гостуването си на Карпи в 17-ия кръг на Серия А. Шампионът на Италия трябваше да прави пълен обрат в мача до 3:2, като накрая заради собственото си високомерие можеше да изпусне трите точки. Това вбеси наставникът на торинци Масимилиано Алегри, който почти си скъса сакото край тъчлинията след нелепия автогол на Леонардо Бонучи в продължението на срещата.

Роденият в Ливорно специалист заложи на обичайната си постройка 3-5-2 в преследването на 7-ата си поредна в шампионата. Със сигурност обаче той не си представяше, че след четвърт час игра тимът му ще изостава в резултата. Кофи намери Марко Бориело отдясно по атаката, а таранът влезе в наказателното поле, където се справи лесно с Лео Бонучи и шутира в близкия ъгъл. Джанлуиджи Буфон също не беше на висота при намесата си и топката спря в мрежата му.

Само три минути бяха необходими на Ювентус, за да изравни. Хуан Куадрадо нахлу отдясно по фланга и центрира остро към първа греда. Там Сами Кедира опита удар отблизо, който беше отразен от вратаря Вид Белец. Защитата на домакините се панира и един от бранителите вместо да изчисти топката, я ритна в Кедира, като рикошетът я отведе при Марио Манджукич. Хърватинът я укроти във въздуха и със завъртане вкара от воле за 1:1.

„Старата госпожа“ дръпна в резултата четири минути преди края на първата част. Тогава Патрис Евра се включи отляво, вдигна глава и центрира от аутлинията. Манджукич без проблем надскочи пазача си и с глава от 5-6 метра опъна мрежата за втори път.

Интригата приключи малко след началото на втората част. В 50-ата минута Клаудио Маркизио метра чудесен 40-метров пас към пробиващия в наказателното поле Пол Погба. Френският национал елегантно овладя на гърди и промуши топката покрай вратаря за 3:1.

В средата на полувремето защитникът Даниеле Ругани успя да се разпише също, ала попадението му правилно беше отменено заради засада.

Последвалите минути показаха, че определено мача се доиграваше и от двете страни, преди да дойде втората минута на добавеното време. Тогава Лео Бонучи посегна абсолютно ненужно да пресича не много прецизно центриране, дошло отляво на вратата. Италианецът закачи топката с върха на пръстите и така заблуди Буфон, който нямаше какво да стори – 2:3.

Буквално в следващата атака Карпи можеше сензационно да измъкне точка, но никой не се възползва от острото подаване на Мбакогу. Последното буквално изкара извън равновесие Алегри, който прекара следващата минута и половина в непрестанни викове и гневни жестове към отбора.

В крайна сметка Юве задържа победата и с 33 точки временно излезе на второ място на 3 зад лидера Интер.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS