Ювентус взе важна преднина в четвъртфиналния двубой срещу Лион в турнира Лига Европа. "Черно-белите" спечелиха с 1:0 като гост на стадион "Жерлан" и въпреки че не показаха блестяща игра, се доближиха до предпоследната фаза в напдпреварата.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА ЮВЕ ВИЖТЕ ТУК!

"Бианконерите" опитаха да изненадат своя съперник в началните минути, пресата им не даде особен резултат.

В 4-ата минута Карлос Тевес бе фаулиран в близост до дъгата, а с изпълнението на прекия свободен удар се нагърби Андреа Пирло. Щатният изпълнителен на статичните положения в Юве обаче би ниско в стената.

При следващата атака Тевес с глава бе близо да открие, но топката мина на сантиметри встрани от лявата греда на вратаря на Лион.

Първият шанс за домакините бе в 20-ата минута. Тогава Александър Лаказет изпълни фаул, а Малбранк посрещна извън наказателното поле отскочилата топка, но ударът му бе блокиран.

В 26-ата минута Малбранк бе изведен от Корентин Толисо на стрелкова позиция, но шутът му бе париран от вратаря Буфон. От последвалия корнер дойде и най-чистото положение за Лион. Джими Бриан се оказа фронтално на пет метра от голлинията, но топката му избяга и той не успя да нанесе точен завършващ удар

Малко по-късно Тевес бе изведен сам срещу вратаря на домакините, но и той успя само да чукне топката в тялото на Лопес, след като пасът дойде твърде дълъг.

Юве напредва към финала в Торино след победа в Лион

До края на мача домакините не намериха аргументи срещу Ювентус и не успяха да затруднят италианската отбрана. Реваншът в Торино е след седмица, но преди втория мач има очертан изявен фаворит за краен победител и това е Ювентус. "Черно-белите" са главен фаворит изобщо в турнира Лига Европа, а целта пред тях е да стигнат до "домашния" финал в Торино.