Лидерът в Серия Б Ювентус се оглежда в почти всички големи европейски първенства за качествени нови попълнения с оглед почти неизбежното влизане на отбора в Серия А.

„Бианконерите” вече подписаха със защитника на Аякс Зденек Григера и пратиха много скаути на дербито в Ередивизие между ПСВ и Аякс миналия уикенд, което завърши с разгромна победа за гостите Аякс с 5:1.

Най-вероятните трансферни цели са 23-годишният бранител Джони Хейтинга и голмайстора Клаас-Ян Хунтелаар.

И двамата имат дългогодишни договори, но изявиха желание да напуснат Холандия и да играят на по-високо ниво и в някое от големите първенства на Стария Континент.

Хунтелаар, който бележи в почти всеки мач, вече привлече погледите на Манчестър Юнайтед и Интер, които виждат в него прекрасно ново попълнение.

Бившият спортен директор на Ювентус Лучано Моджи следи Хунтелаар в продължение на два сезона и сега се появиха слухове, потвърдени от достоверен източник, че „Старата госпожа” ще предложи около 15 млн. лири за нападателя.

Джони Хейтинга няма да излезе толкова скъпо на италианците. Цената му е около 5 млн. лири, което не е много за холандския национал, който се подвизава и като десен, и като централен бранител.