Конфликтът между Амаури и Ювентус се задълбочи, след като 31-годишният нападател беше изтрит от официалния сайт на клуба.

Юве се опитаха да се „отърват" от Амаури това лято, но бразилецът, който има италианско гражданство и играе в националния отбор на страната, отхвърли предложения от Марсилия и Турция. Амаури подписа с Ювентус преди три години от Палермо, но след успешен първи сезон в Торино, головете му секнаха във втория и третата година той почти изцяло отпадна от състава на „бианконерите".

Той беше даден под наем в Парма, където успя да си върне головата форма и помогна на тима от Емилия-Романа да избегне понижение. След като подписаха с повече от 20 играчи през последните две години, Ювентус искаха да продадат Амаури, за да си спестят скъпата му заплата и дори предложиха на Марсилия да го купят на половин цена.

„Aмаури има договор за чисти 3,8 евро на сезон и Марсилия му предложи сходна сума, с помощ от Ювентус", разкри спортният директор Бепе Марота.

Въпреки това агентът на Амаури, Джампиеро Почета заяви, че право на играча е да откаже офертата. В опитите си да го изпратят в друг клуб, Юве предприеха драстични мерки. Не само, че беше премахнат от секцията с отбора на сайта, но е отстранен и от тренировка с първия отбор на Юве и се налага да тренира отделно и сам.