От ръководството на Ювентус са готови да отворят чековата книжка, като цел номер пред тима е привличането на футболистът на Щутгарт Марио Гомес.

От „Старата госпожа” търсят нападател, заради евентуалният трансфер на Давид Трезеге в Лион или Валенсия. След като си осигуриха подписа на Якуинта, „бианконерите” все пак се нуждаят от още един атакуващ играч. От няколко месеца те следят звездата на немския клуб.

Гомес се ползва с много добра репутация в Италия и се слави като едно от откритията на Джовани Трапатони. От своя страна, надателят е предпазлив относно слуховете: „В момента съм играч на Щутгарт. Мисля, че повтарям това достатъчно често. Съветниците ми се занимават с всичко останало.”

„ Гомес остава при нас, освен ако не получим оферта от 25 милиона евро”, каза мениджърът на германския тим Хорст Хелд, цитиран в италианските медии.

Президентът на Ювентус изглежда готов да даде тази сума.

„Чух за слуховете. Ние сме твърдо решени да запазим Гомес. Евентуален негов трансфер би излъчил грешни сигнали към другите ни футболисти”, заяви в крайна сметка немецът.