Ювентус победи на свой терен Интер с 2:1 и върна интригата в борбата за титлата в Серия А.

Шампионите пък бяха без треньора си Жозе Моуриньо през почти цялата среща, който бе изгонен от пейката, след като бурно протестира срещу първия гол на Старата госпожа в 20-ата минута.

Юве поведе в резултата с гол на Фелипе Мело с глава, а вина за попадението има истражът на нерадзурите Жулио Сезар, който се намеси твърде неубедително за бразилски национал.

Въпреки че Моуриньо бе изгонен, Интер успя да изравни само няколко минути по-късно – в 26-ата, когато странно защо отбраната на бианконерите реши, че може да остави непокрит в пеналта Самуел Ето’о след центриране на Хавиер Санети и камерунецът не сгреши.

В 58-ата Мохамед Сисоко шутира, топката стигна до Клаудио Маркизио в наказателното поле и той между двама милански защитници успя да вкара за крайното 2:1.

Краят на срещата ще се запомни с изгонването на голмайстора Мело, който в 85-ата минута удари с лакът в гърдите Марио Балотели. Младия нападател не постъпи много спортсменски и падна като заклан, държейки се за главата. За инцидента и двамата получиха жълти картони, но за бразилеца санкцията бе втора и той напусна преждевременно терена.

Ювентус продължава да е трети с 30 точки, но намали преднината на Интер в класирането на само пет точки. Вторият Милан има с точка повече от Юве.В неделя от 21:45 часа е римското дерби между Рома и Лацио.