Италианският шампион Ювентус продължава да крачи уверено към защита на титлата си. "Старата госпожа" се справи безпроблемно с изпадащия Ливорно у дома.

Момчетата на Антонио Конте победиха с 2:0 и запазиха преднината си от осем точки пред преследвача Рома. До края на сезона остават още шест кръга.

В герой за "бианконерите" се превърна таранът им Фернандо Йоренте. Испанският национал вкара и двете попадения, носейки трите точки.

Той се разписа в рамките на три минути. Йоренте откри резултата в 32-ата минута, когато беше намерен в наказателното поле, обърна се и с мощен шут не остави шанс на вратаря.

Само три минути след това вкара и второто си попадение. Тогава засече с глава центриране от корнер, вратарят стигна до топката, но не успя да я запази извън очертанията на вратата и така стана 2:0.

През втората част Юве намали драстично оборотите, явно очаквайки реванша с Лион за Лига Европа.

Йоренте изпусна да направи хеттрик, а Пол Погба съшо не беше точен. Играчите на Ливорно не затрудниха особено Джанлуиджи Буфон и така резултатът се запази.

След този мач шампионите събраха 84 точки и са една крачка по-близо до титлата. Съперникът им пък остава в зоната на изпадащите с 25 точки на 18-ата позиция.