Юношата на Рома и настоящ вратар на Ливорно Марко Амелия обяви, че иска да се присъедини към Лацио. Твърди се, че към играча, който стигна до националната фланелка на Италия, интерес има още от Милан, Ювентус и няколко клуба от английската Висша лига. Последните информации за него обаче са, че ще наследи Анджело Перуци на вратата на римските „орли”.

„Знам, че Лацио търсят заместник на Перуци и съм очарован да чуя моето име е в този списък” – каза Амелия – „Осъзнавам, че моето минало ще повлияе на мнението на публиката, но аз мисля като Перуци, не са много играчите, които са играли само за един отбор. Аз съм професионалист и ако Лацио ме иска със сигурност не мога да им откажа.”

Привържениците на Лацио са против привличането на Марко Амелия. Вратарят, който е продукт на школата на градския съперник Рома, от 2001 година насам носи цветовете на мразения на политическа основа от феновете на „орлите” отбор на Ливорно. Привържениците на римляните са известни с десните си пристрастия, докато тези на Ливорно подкрепят комунистическата идеология.