Италия излезе начело в Група 8 от световните квалификации за Мондиал 2010, в която се намира и България. „Скуадра адзура” се наложи във втория си мач от кампания с 2:0 срещу Грузия. В другия двубой Черна гора и Република Ирландия не успяха да се победят и завършиха 0:0, което изстреля автоматично момчетата на Марчело Липи на първото място в групата.

България почива в този кръг, но следващата среща на възпитаниците на Пламен Марков е именно срещу „Скуадра адзура” на 11 октомври на стадион „Васил Левски”.

Италианците започнаха вихрено мача срещу Грузия и натиснаха своя съперник още в началото. Така в 17-та минута се стигна до първото попадение. Даниеле де Роси овладя и реализира хладнокръвно в мрежата на гостите.

Вратарят на италианците Джанлуиджи Буфон почти остана без работа в двубоя, а играчите на Липи показаха, че могат да се забавляват на терена. Най-щастлив от всички обаче бе Де Роси, който донесе победата на своя тим, след като отбеляза втори гол в мрежата на Грузия. Звездата на Рома реализира след чудесна асистенция на Алесандро дел Пиеро и оформи крайното 2:0 в 88-та минута.

В другия мач от групата Черна гора и Република Ирландия не успяха да се победят и завършиха 0:0, което донякъде улеснява ситуацията на българите, които в първия мач направиха 2:2 с футболистите на Зоран Филипович.

Така Италия оглави Група 8 с пълен актив от 6 точки. На второ място е тимът на Република Ирландия с 4 точки, следван от Черна гора с 2, България е на четвърта позиция с една точка, но и мач по-малко. Кипър и Грузия са след „трикольорите” ни и все още нямат записани точки в актива си.