Два автогола на Каха Каладзе донесоха победата с 2:0 за Италия в световната квалификация срещу Грузия от „българската” група 8.

Успехът остави „скуадра адзура” на върха в класирането със 17 точки, на цели 6 пред българския национален отбор. Така Италия е все по-близо до участие на Световното първенство в ЮАР, а в сряда излиза срещу България в ключов мач за отбора на Станимир Стоилов.

През първите 45 минути на стадиона в Тбилиси играта бе равностойна, като домакините не дадоха на световните шампиони да стигнат до гол и по този начин полувремето завърши при нулево равенство.

В 54-та минута Буфон по невероятен начин спаси удар на Дваишвили, който като по чудо не влезе в италианската врата. Само минута по-късно обаче „скуадрата” откри резултата след автогол на защитника на Милан Каха Каладзе. След центриране на Паломбо, бранителят опита да изчисти в корнер, но вместо това отбеляза в своята врата.

10 минути по-късно италианците вкараха втория си гол в мача, но той отново бе дело на грузинец и отново на Каха Каладзе. Невярващият защитник по идентичен начин заби топката в своята врата след центриране на Кришито.

Нещастието на Каладзе бе достатъчно за италианците, които щастливо спечелиха с 2:0 и очакват сблъсъка срещу България, който може да гарантира мястото им в ЮАР.