Италия се измъчи срещу Фарьорските острови в еврокваликация от група В на Евро 2008. Световните шампиони все пак победиха с 2:1.

Филипо Индзаги продължи своите добри изяви в последно време, като вкара и двата гола за „Скуадра адзура”. Нападателят бе върнат в състава на националния тим, след като от 7 октомври насам не бе викан в групата.

Италианците започнаха мача по-концентрирано и поеха инициативата от началото. Играчът на Милан откри резултата в 12-та минута след пас на Андреа Пирло. До края на първото полувреме футболистите на Роберто Донадони не успяха да отбележат гол на футболното джудже.

Индзаги отсрами своя тим, като в 48-та минута вкара с глава своя 25-и гол за националния тим и доказа, че връщането му в състава е напълно заслужено.

Домакините намалиха преднината на италианците с гол на Якобсен в 77-та минута и показаха, че 185-то им място в световния футбол не е реално. В оставащото време до края на срещата гостите не успяха да си върнат преднината от два гола, като пропиляха няколко добри положения.

Литва постигна минимален успех над Грузия в друг евроквалификационен мач от група В за Евро 2008. Саулиус Миколиунас отбеляза единственото попадение в 78-та минута.

 

Класиране в група В:

1. Франция 15 точки (2 мача)

2. Италия 13 (6)

3. Украйна 12 (6)

4. Шотландия 12 (6)

5. Литва 7 (6)

6. Грузия 6 (7)

7. Фарьорски острови 0 (7)