Дебютантът в италианския национален отбор Симоне Пепе очарова целия национален екип, като се започне от Марчело Липи, твърдят единодушно днес италианските футболни коментатори.

Старши треньорът упорито залагаше на младия нападател на Удинезе при закритите тренировки, изпробвайки схемата 4-3-3, която се очертава като най-вероятна за съботния двубой в София срещу България.

Присъствието на Пепе в нападателното трио е обосновано от взаимодействието с клубния му съотборник Антонио Ди Натале и ще повлияе на избора на централен нападател. За този пост спорят Лука Тони и Алберто Джилардино. Фаворит е нападателят на Байерн Мюнхен и изглежда Липи ще му даде още един шанс, въпреки отрицателния актив от последните му изяви с "адзурите" и независимо от блестящата форма, в която се намира колегата му от Фиорентина.

Наред с очертаващата се атака Пепе-Тони-Ди Натале остават въпросителни и в другите звена на тима. В защита Гамберини вероятно ще измести Киелини. Де Роси е главният режисьор в халфовата линия, а вдясно от него със сигурност ще застане Гатузо, докато вляво би трябвало да играе Перота, гласят прогнозите за състава на италианците срещу България.

Сред "адзурите" се чуха и гласове на недоволство като този на Кристиян Маджо, който през лятото премина от Сампдория в Наполи и сега си позволи да критикува Липи за това, че не е призовал бившия му съотборник Антонио Касано.