Италия и Швейцария завършиха наравно 1:1 в контрола, играна в Женева. Двата отбора изпробваха за последно своите възможности преди началото на Световното първенство, което е на 11 юни.

Селекциите на Марчело Липи и Отмар Хитцфелд направиха равностоен мач, в който като че ли равенството бе най-справедливо.

И двата гола в мача паднаха в първите 15 минути на срещата. В 10-та минута резултатът бе открит от Гьоктан Инлер, който премина майсторски през италианската отбрана, освободи се от Монтоливо и с удар извън наказателното поле в долния ъгъл вкара за 1:0.

В 15-та минута обаче статуквото бе възстановено. Центриране на Монтоливо не бе изчистено добре от Сендерос и топката попадна във Фабио Куалиарела, който с плонж с глава уцели гредата, след което топката попадна във вратата на Диего Беналио.

До края на полувремето нов гол не падна, а след почивката многото смени допълнително накъсаха играта и така в крайна сметка мачът завърши при резултат 1:1.

Двата отбора заминават за ЮАР, където ще се готвят още няколко дни преди началото на Световното първенство. Италия е в група F заедно с отборите на Нова Зеландия, Парагвай и Словакия. Швейцария пък ще се бори в група H с Испания, Хондурас и Чили.

В друга контрола, играна в събота, Румъния срази съперника на Швейцария в група Н Хондурас с класическото 3:0. Така румънците сложиха край на серията на северноамериканския тим от пет мача без загуба.

Северните ни съседи решиха изхода на двубоя още през първата част след голове на Мариус Николае (20') и Георге Флореску (45'). Мирел Радой вкара от дузпа в 76-та минута, за да оформи крайния резултат.