Полузащитникът на Италия Даниеле де Роси пропусна днешната контролна игра на световните шампиони срещу местния аматьорски тим Гуатенг Ол Старс, завършил при резултат 6:0. Причината Де Роси да не играе е леко разтежение в мускула на прасеца и е по препоръка на лекарския щаб. Италия стартира защитата на световната си титла от преди четири години в понеделник срещу Парагвай в Кейп Таун.

Селекционерът Марчело Липи пусна състава в система 4-3-3, като по-голямата част от италианските журналисти прогнозират, че Липи е започнал с титулярния състав, на който ще заложи срещу Парагвай. Джанлуиджи Буфон беше на вратата, а защитата включваше Джанлука Дзамброта, Фабио Канаваро, Джорджо Киелини и Доменико Крисчито.

В средата Рикардо Монтоливо най-вероятно ще заеме мястото на контузения Андреа Пирло заедно с Дженаро Гатузо и Клаудио Маркизио. Напред излязоха Симоне Пепе, Винченцо Якуинта и Алберто Джилардино.

По два гола в днешната контрола вкараха Симоне Пепе и Джампаоло Пацини, а по едно попадение добавиха Якуинта и Антонио ди Натале.