Италия и Швеция ще правят компания на Англия и Германия на полуфиналите на Европейското първенство за младежи до 21 години, след като заеха съответно първото и второто място в група А.

„Скуадра адзура” трябваше доста да се поизпоти, след като в 44-та минута на мача срещу Беларус вече губеше с 0:1 след гол на Сергей Кисляк. Още в ответната атака обаче Акуафреска изравни от дузпа.

Отново младата надежда на италианския футбол донесе скъпоценния успех за „скуадрара” в 75-та минута.

В другия мач от потока домакините от Швеция се справиха с 3:1 срещу Сърбия, като „плавите” завършиха с 9 души на терена.

Всичко по-интересно се случи през първата част, когато паднаха и четирите попадения в мача. Маркус Берг даде преднина на „тре кронур” още в 7-та минута, а отново той 8 по-късно удвои резултата след точно изпълнена дузпа.

Звездата на Сърбия Гойко Качар върна надеждите на своя отбор с гол в 28-та минута, но те бяха бързо охладени от Тойвонен, който вкара за 3:1 секунди по-късно.

В последната минута на полувремето Томович получи втори жълт картон, с което сложи край на надеждите на Сърбия. През второто полувреме единственото по-интересно бе червеният картон, който получи Петкович в 69-та минута.

Така в крайното класиране Италия зае първото място със 7 точки, а домакините от Швеция са втори с 6. От надпреварата отпадат Сърбия с 2 и Беларус с 1.

На полуфиналите Италия ще играе с втория от група Б Германия, докато Швеция ще се изправи срещу фаворита Англия.