Италия не срещна особени проблеми срещу Литва и спечели трите точки след 2:0 като гост е вероквалификационен мач. Световният шампион се наложи без особени проблеми срещу своя съперник и остана на второто място в група В след лидера Франция.

От своя страна „петлите” победиха у дома Грузия с минималното1:0, но и това им бе достатъчно, за да не загубят водачеството в потока за Евро 2008.

Тимът на Украйна се смъкна на четвъртото място, след като бе задминат от отбора на Шотландия, които съвсем очаквано победиха аутсайдера в групата - Фарьорските острови.

Италия откри резултата в 32-та минута чрез Фабио Куалиарела. 23-годишният футболист на Сампдория довърши латвийците с второ попадение в края на първото полувреме. След почивката мачът се доигра с видимото превъзходство на световните шампиони, но така и не се стигна до ново попадение.

Лидерите в група В се наложиха у дома с 1:0 над Грузия и по този начин запазиха водачеството, като не допуснаха да бъде променено статуквото в челото. Единственото попадение в срещата бе дело на младата надежда на местния футбол Самир Насри в 33-та минута.

В третия мач от групата Шотландия постигна резонна победа като гост на Фарьорските острови с 2:0. ТАка победителите запазиха шансовете си за класиране на европейските финали догодина, след като заемат третата позиция, само на точка след Италия. Двете попадения в срещата паднаха през първото полувреме. В 31-та реализира Шон Малоуни, а четири минути след това крайния резултат оформи О’Конър.

Класиране в група В:

1. Франция 18 точки (7 мача)

2. Италия 16 (7)

3. Шотландия 15 (7)

4. Украйна 12 (6)

5. Литва 7 (7)

6. Грузия 6 (8)

7. Фарьорски острови 0 (8)