Агентът на Амаури Мариано Грималди сподели, че неговият клиент скоро може да облече националния екип на Италия като разкри, че всичко в това отношение се развива по план. Все пак мениджърът каза, че и от Бразилия се опитват да си осигурят услугите на родения в страната играч.

Амаури подписа с Ювентус през лятото, след като се представи изключително миналия сезон с Палермо. Футболистът има италиански корени в семейството си, като на няколко пъти сам бе заявявал, че иска да играе за „скуадра адзура”.

В момента се намира в процес на получаване на италианско гражданство. Неговият агент призна, че има голям шанс Амаури да защитава цветовете на Италия, но все пак добави, че и от Бразилия не спят.

„Що се отнася до получаването на италиански паспорт – процесът вече е задвижен. В момента изчакваме само властите. Амаури е горд, че ще може да играе за Италия”, сподели Грималди.

„Трябва да призная обаче, че и от Бразилската футболна федерация работят здраво, за да може да облече екипа на страната”, разкри още агентът на Амаури.