Италианският национален отбор по футбол се срещна с президента Джорджо Наполитано като част от празненствата по случай 150-годишнината от съединението на страната.

"Адзурите" бяха водени от своя капитан Джанлуиджи Буфон, който ще изравни рекорда на Дино Дзоф за 112 мача за вратар в националния отбор в приятелския мач срещу Уругвай.

"Ние сме млада нация и понякога това ни принуждава да грешим. Италианската общественост има нужда от подкрепата на политическата класа, за да бъде обединена. Вие сте нашият представител. Всички ние, италианците, очакваме да започнем на чисто след големите трудности в последните години. Ние, от своя страна, ще се стараем винаги да вършим нашата работа на футболния терен и да защитаваме с чест името на Италия", заяви Буфон в обръщението си към държавния глава.

Италия се намира в тежка финансова криза, която принуди премиера Силвио Берлускони да напусне поста си. Оставката на Берлускони беше приета именно от Наполитано, който трябва да сформира антикризисно правителство.

"Буфон е вратар, но с тези думи отбеляза гол", каза Наполитано.