Италианският защитник Симоне Фарина, който разкри опит за уреждане на мач, не може да си намери нов клуб, след като договорът му с нискоразредния Губио изтече.

Италианските медии цитират селекционера на "скуадра адзура" Чезаре Прандели, който се надява Фарина скоро да си намери нов клуб. "Опасявам се, че момчето може да има трудности с намирането на нов клуб заради разкритията, които направи. Не бива да спираме кариерата му, защото той е добро момче", каза Прандели.

30-годишният Фарина предизвика мащабно разследване за уредени мачове в Италия, след като разкри, че е получил предложение да вземе 200 000 евро и да манипулира резултата от мача за купата на Италия Чезена - Губио. Предложението дошло от бившия му съотборник Алесандро Дзамперини, който помолил Фарина да раздели въпросната сума с трима други играчи на Губио. На база на тези разкрития Дзамперини бе наказан за пет години.

Заради смелостта на Фарина, президентът на ФИФА Сеп Блатер покани играча на церемонията за Златната топка в Цюрих, а през февруари Чезаре Прандели взе защитника на лагер с националния отбор на Италия.

Отборът на Губио, който изпадна от Серия В, разтрогна договора на Фарина по взаимно съгласие през август след пет сезона в клуба. Оттогава Фарина няма оферти от други отбори