Серия А се нуждае изключително много от качествата на треньор като Пеп Гуардиола, смята Карло Мацоне, който бе наставник на настоящия треньор на Байерн по време на кариерата му като играч в Бреша.

Гуардиола ще смени Байерн с Манчестър Сити през лятото, а Мацоне очаква испанецът да продължи успехите си и във Висшата лига.

78-годишният специалист обаче би искал да види стария си познат да работи в Италия някой ден, където големите клубове не успяват да постигнат значими успехи на международно ниво в последните години.

“Надявам се Пеп да се справи добре във Висшата лига. Познавам го отлично и мисля, че той ще направи точните ходове. Дали може да стане треньор в Италия? Ами това е комплексен въпрос. Не съм говорил с него от дълго време и не искам да го вкарвам в проблем, но бих искал да му изпратя послание чрез вашата медия“, заяви Карло Мацоне пред Goal.

“Пеп, трябва да дойдеш в Италия, защото имаме нужда от успехи, с които ти си свикнал. Рома? Би било най-големият подарък, който бих могъл да имам. Не искам да проявявам неуважение към настоящия треньор на Рома, но всеки знае за приятелството ни с Гуардиола“, каза Мацоне.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS