Старши треньорът на Рома Лучано Спалети бе шокиран на пресконференцията след поражението от Манчестър Юнайтед с 1:7 на „Олд Трафърд”.

„Трудно се обясняват такива нещо, ние играхме добре първите десет минути, а при първата им атака Карик вкара гол,” заяви Спарети.

„След това още два пъти ни отбелязаха на контраатака, което не трябва да се позволява на отбор като Манчестър.”

„Пуснах Де Роси като дефанзивен халф, за да им създава проблеми при опитите за пробив през центъра, но те се справиха и с това. Може би им помогна и пределната мотивация да обърнат развоя на събитията.”

„В нашия отбор липсваше скорост, след контузиите на Тонето, Тадей и Перота.”

„Не ми се иска да вярвам, че комплиментите и похвалите, които получихме след победата в Рим, са ни повлияли негативно,” продължи Спалети.

„Може би твърде избързахме с опита си да решим мача и загубихме баланс. В първия мач Манчестър не показа класата, която демонстрира тук.”

„Трябва да отбележа обаче, че те имаха и късмет, особено при далечните удари. Но имаше моменти, в които ми се струваше, че сънувам кошмар.”

Спалети обясни и по-слабото представяне на капитана Тоти. „Той не бе във форма, и нямаше как да окаже своя принос във физическо отношение. Затова избрах Вучинич като титуляр, да задържа топката в атака. Мислех се, че в противен случай ще бъдем разбити.”

„Явно обаче съм сгрешил,” успя дори да се пошегува със себе си гологлавия специалист. „Ако мога да върна времето, просто щях да си остана вкъщи.”