Отборът на Сасуоло успя да сътвори знаменит обрат при визитата си на Болоня в мач от 4-ия кръг на италианската Серия А. Гостите успяха да наваксат пасив от два гола, за да стигнат до крайния успех с 4:3 в истински голов трилър.

Успехът изкачи скромния тим на Сасуоло на втора позиция във временното подреждане, Болоня пък остана на две точки от зоната на изпадащите.

Още през първата част паднаха три от седемте гола в срещата. Домакините поведоха още в 9-ата минута и дадоха ранна заявка за победа в мача. Роберто Сориано се разписа, след като получи топката около точката на дузпата.

Сасуоло обаче бързо успя да изравни. Берарди възстанови статуквото с удар от близо 25 метра по диагонала. Изравнителния гол за гостите дойде в 18-ата минута.

След бързата размяна на голове, двата тима продължиха да играят открит футбол, а ситуациите пред двете врати се редяха една след друга. Шест минути пред почивката, домакините удариха отново след прекрасна атака. Нападението бе материализирано от Сванберг, който се оказа на върха на атаката и реализира с премерен удар.

През второто полувреме домакините увеличиха аванса си до 3:1. След груба грешка при изнасянето на топката, Орсолини отне и след самостоятелна акция не остави шансове на вратаря.

Успокоени от комфортната си преднина, футболистите на Болоня предоставиха инициативата на гостите, а това в крайна сметка им струва скъпо.

Обратът за Сасуоло започна Джуричич с попадение в 64-ата минута. Шест по-късно Капуто направи 3:3, който се възползва от разконцентрирана игра на отбраната на домакините след центриране от корнер.

В 77-ата минута Томиясо от състава на Болоня си реализира нелеп автогол, след като не успя да се справи с центриране в пеналта отляво.