Отборът на Наполи победи с 4:1 Лече като гост в двубой от четвърти кръг на Серия А. Новото попълнение на Наполи Фернандо Йоренте отбеляза две попадения, Лоренцо Инсиние бе точен от дузпа, а по-късно Фабиан Руис също реализира. Почетното попадение за домакините отбеляза Марко Манкозу от дузпа.

Резултатът бе открит в 28-ата минута от Фернандо Йоренте, който реализира отблизо в опразнената мрежа.

В 37-ата минута футболист на Лече игра с ръка и след като съдията прегледа ситуацията с помощта на ВАР, отсъди дузпа за Наполи. Точен от бялата точка бе Лоренцо Инсиние, който прокара топката в левия ъгъл покрай протегнатата ръка на вратаря Габриел.

В 52-ата минута Фабиан Руис се откъсна от защитата и отбеляза брилянтен гол от позиция извън наказателното поле, след като изстреля топката в левия ъгъл.

Седем минути по-късно съдията Марко Пичинини отново отсъди дузпа, но този път за Лече. Давид Оспина повали един от съперниците си с изключително грубо влизане, съдията отново се допита до ВАР, но след като прегледа ситуацията, потвърди решението си.  Марко Манкозу изпрати топката неспасяемо в горния десен ъгъл.

Минути преди края Фернандо Йоренте отбеляза второто си попадение в срещата и изстреля отскочилата топка, попаднала при него в наказателното поле, в горния десен ъгъл на вратата.

В мача на „Стадио Ренато Дал’Ара”  Рома победи домакина Болоня след късен гол в добавеното време на срещата.  Резултатът бе открит в 49-ата минута от Александър Коларов, Никола Сансоне изравни от дузпа, но Един Джеко отбеляза в добавеното време и донесе победата на Рома.

Единствената интересна ситуация през първата част бе в 23-ата минута, когато  Александър  Коларов извърши пробив до границата на наказателното поле, но шутира на сантиметри от дясната греда.
В 49-ата минута Коларов отбеляза чудесен гол след перфектен техничен удар в горния ляв ъгъл на вратата.

Няколко минути по-късно именно Коларов извърши грубо влизане в краката на съперник от Болоня и съдията Лука Пайрето отсъди дузпа за „червено-сините”.  Никола Сансоне реализира от точката за дузпа и вкара топката във вратата на Пау Лопес.

В 85-а минута Джанлука Манчини извърши нарушение, за което съдията го наказа с жълт картон, който бе негов втори в срещата и бе принуден да напусне терена.

В самото добавено време на срещата Лоренцо Пелегрини сътвори красиво прехвърлящо центриране в наказателното поле, където Един Джеко скочи високо и засече с глава топката, изпращайки я в средата на мрежата.

Отборът на Наполи е на трета позиция с 9 точки след 4 изиграни двубоя, а Лече е предпоследен с актив от 3 точки.
Рома заема четвърта позиция в Серия А с 8 точки в своя актив, а Болоня са една позиция по-надолу с точка по-малко.