Само два кръга остават до приключването на сезона в Серия А. Интригата продължава да властва що се отнася до разпределение на местата между 3-о и 8-о, което дава право на участие на отборите в турнирите Шампионска лига и Лига Европа. Всички срещи намират място в каналите на MAX SPORT.

Също така е доста напрегнато и в зоната на изпадащите, където също има въпросителни, що се отнася до третия изпадащ тим. Там замесени са също доста отбори, като хипотетично дори тима на Кирил Десподов - Каляри, който е 12-и има математически шанс да изпадне при две победи на 18-ия в таблицата Емполи. 

Програмата в съботния ден на MAX SPORT 3 предлага и трите двубоя от 37-ия кръг. Стартът е в 16:00 часа когато Удинезе приема СПАЛ. Със сигурност тимът от Удине ще разчита на тежката програма на Емполи в борбата си за оцеляване. Емполи играят с Торино и Интер, докато Удинезе се изправя срещу СПАЛ и гостува на Каляри. 

Разликата между тези два тима в битката за оцеляване е 2 точки. Що се отнася до този двубой, който също предизвиква интрига можем да кажем, че домакините със сигурност ще търсят успеха, за да си гарантират оставането в елита. Удинезе е в серия от 7 безгрешни домакинства, но срещу СПАЛ тимът още няма победа в Серия А - загуба и две равенства. 

В 19:00 часа отново по MAX SPORT 3 е време за срещата между Дженоа и Каляри. Дженоа е с аванс от една точка пред Емполи, докато тимът на Десподов все още математически също е застрашен. И двата отбора ще търсят победа, а ще бъде много интересно как ще се отрази на играта на "грифоните" фактът, че собственикът им Енрико Прециози продава клуба? Дженоа не може да запише пълен успех в последните си осем мача, но дали не е време да го стори сега. Тимът от Генуа е на 17-ото място с 35 точки, а Каляри е 12-ти с 40.

В предишния двубой Каляри спечели с 1:0, а през миналия сезон домакините спечелиха с 2:1. Българският национал Кирил Десподов е със стомашен вирус и тренира на облекчен режим, като има малка вероятност той да се появи в игра.

Съботната програма в Серия А завършва с двубоя между Сасуоло и Рома, който стартира в 21:30 часа и отново е в ефира на MAX SPORT 3. Рома се намира в почти безнадеждно състояние, като за да попадне в Шампионска лига трябва да разчита на грешки на преките си съперници и да не бърка в оставащите два мача. Победата над Ювентус в предния кръг трябва да даде криле на "вълците", но срещу тях е доста сериозен тим. Сасуоло вече играе за престиж, след като е на 10-ото място, а в последните 5 мача между двата тима няма успех във всички турнири. Ще видим какво ще се получи тази вечер?

В неделния ден стартът е в 13:30 часа с двубоя между Киево и Сампдория. В този мач ще е интересно дали ще продължи головата мощ на Фабио Куалярела. Също така и изпращането на 40-годишния капитан на Киево Серджо Пелесиер и изваждането на фланелката с №31, която той носи. Киево вече изпадна от елита и този мач е по-скоро за статистиката, а вие може да го гледате в ефира на MAX SPORT 3. При нови попадения на Куалярела в този мач, то той практически няма как да бъде стигнат на върха при голмайсторите в Серия А.

В 16:00 часа в ефира на MAX SPORT 2 e мачът между Парма и Фиорентина, а по същото време, но по MAX SPORT 3 е Емполи - Торино. Парма и "виолетовите" все още са застрашени от изпадане и най-добрият резултат между тях ще е равенството. В последните 4 мача Фиорентина загуби мачовете си с разлика от 1 гол. Предишният мач между тези два отбора беше спечелен от Парма с 1:0.

Емполи и Торино ще се хвърлят в битка за оцеляване, а всяка точка ще е като въздух и за двата отбора. След като Лацио спечели Купата на Италия, 7-ото място вече не носи място в Лига Европа и Торино ще трябва да завърши 6-ти, за да играе там. Емполи се бори за спасението си, като в момента е на 18-ото място и засега изпада. Емполи няма поражение у дома срещу съперника в последните 12 мача във всички турнири.

Лацио триумфира с Купата на Италия

източник: Gulliver/GettyImages

В 19:00 часа в ефира на MAX SPORT 3 Милан приема Фрозиноне. Ако Милан не успее да спечели срещата, то той няма място в Шампионска лига. В последния двубой между двата тима резултатът беше 0:0. В момента Милан е на 5-ото място на 3 точки от 4-ия Аталанта. Фрозиноне вече изпадна.

Дербитата са оставени за десерт в неделната вечер. В 21:30 часа Наполи приема Интер, а срещата може да гледате в ефира на MAX SPORT 3. Вторият срещу третият във временното класиране, но този мач винаги носи много интрига за зрителите.

По същото време, но в ефира на MAX SPORT 4 Ювентус приема Аталанта. Ще бъде супер интересно в този мач, що се отнася поне за играта на "бергамаските". Юве е шампион и вече доиграва сезона, а Аталанта е на 3 точки пред Милан в борбата за Шампионска лига, но тимът от Милано играе с изпадналия вече Фрозиноне. Всичко ще е в ръцете и краката на тима от Бергамо.

Алегри: Ще ме наследи голям треньор

Лацио и Болоня затварят кръга в понеделник (20 май), а срещата им е от 21:30 часа и ще може да я гледате пряко в ефира на MAX SPORT 3. "Лациалите" си осигуриха място в Европа със спечелването на Купата на Италия, вкараха и трофея във витрината си, а за гостите, които практически си гарантираха мястото в елита и за следващия сезон мачът също е за престиж. Очакванията са за открит футбол с много голове и красиви моменти за феновете и на двата отбора.