Една от звездите на Ювентус Леонардо Бонучи разкри много личен момент, в който сериозно обмислял преждевременно да сложи край на своята кариера. Това се случило, когато синът на футболиста – Матео бил диагностициран с тумор.

По думите на 29-годишния играч тежката новина той научил малко след края на UEFA EURO 2016. Положението с момчето беше толкова сериозно, че то се подложи на хирургическа интервенция. Едва сега Бонучи разкри, че вече е спрял да се страхува за живота на рожбата си.

Манчестър Сити се готви да привлече Бонучи

„В продължение на 3 или 4 месеца моята глава просто не беше на мястото. Съзнанието е това, което кара краката да се движат. В първите 15 дни след операцията и преди да видя, че той започва да се подобрява, просто не бях заинтересован от това да играя футбол. Не исках да имам нищо общо с играта“, призна Бонучи.

„Винаги съм мразел болниците и съм опитвал да ги избягвам, но в онзи миг трябваше да бъда и наистина се затруднявах да остана спокоен. Матео сега е толкова по-добре, а нашето семейство е по-сплотено от всякога.“

Нов кандидат се появи за Бонучи

„Тази сутрин той спа в нашето легло и се събуди с усмивка. В такива мигове разбираш, че това са най-ценните победи.“

„Да, наистина обмислях да се откажа. Футболът не беше мой приоритет тогава. Виждаш, че синът ти има толкова много за какво да живее, той ти задава всякакви въпроси и изведнъж му се случва нещо такова... Нямах отговори в онази ситуация.“

„В такива моменти просто променяш приоритетите. Сега си повтарям, че съм щастливец. Всичко, което направих, беше от сърце“, допълни Бонучи.