Представители на Интер са стартирали преговори с уволнения от Челси мениджър Андре Вилаш-Боаш, съобщава сайтът goal.com. Двете страни ще се опитат да уредят преминаването на португалския специалист на „Джузепе Меаца“ през лятото.

Според вътрешен източник на медията за президента на „нерадзурите“ Масимо Морати 33-годишният наставник е единственият вариант за заместник на Клаудио Раниери, под чието ръководство Интер продължава да разочарова с играта си. Източникът допълва, че Вилаш-Боаш е бил запознат със ситуацията от своите представители. На португалеца е бил предложен контракт за 2 сезона с годишна заплата от 3 млн. евро.

Бившият треньор на Порто се превърнал в цел №1 за Морати, след като италианецът наскоро заяви, че привличането на Хосеп Гуардиола от Барселона е „невъзможна мисия“. Лоран Блан също бе свързван с преминаване на „Джузепе Меаца“, но засега той остава резервен вариант.

Сайтът припомня, че Вилаш-Боаш бе сред фаворитите да поеме Интер още преди началото на сезона, но Морати се отказа от него заради високата неустойка от 15 млн. евро, която трябваше да плати на Порто. В крайна сметка за треньор на тима бе назначен Джан Пиеро Гасперини, който бързо бе заменен от Раниери заради неубедителни резултати.

Договорът на последния изтича през 2013 г., но според същия източник единствено спечелване на Шампионската лига ще го спаси от уволнение. Морати е бил готов да уволни Раниери още на полувремето на мача с Катания от Серия А, когато „нерадзурите“ губеха с 0:2 като домакини. В крайна сметка постигнатото равенство е спасило временно главата на италианския специалист, но евентуално отпадане от Марсилия в Шампионската лига след седмица ще бележи края на престоя му на „Джузепе Меаца“.