Отборът на Интер загуби първи точки през сезон 2017/18 в Серия А. „Нераздзурите“ направиха 1:1 с Болоня в мача от петия кръг. Въпреки че не успяха да си тръгнат с пълен актив, момчетата на Лучано Спалети останаха на върха в класирането с 13 точки. Преследвачите на Интер – Наполи и Ювентус – обаче все още не са изиграли двубоите си от този кръг. Те имат по 12 точки, като след изиграване на всички двубои е възможно Серия А да има нов лидер. Болоня е 11-и с 5 пункта.

Болоня влезе по-настървено в мача, като до 16-ата минута домакините създадоха няколко опасни атаки. Първо в петата минута Федерико Ди Франческо проби добре, но изстрелът му мина на малко встрани от левия стълб. След четвърт час игра Симоне Верди шутира от границата на наказателното поле, но топката прелетя малко над гредата. Минута по-късно същият играч получи пропиля нова отлична възможност, след като топката отново мина покрай вратата.

Първата опасност за Интер дойде след 25 минути игра. Юто Нагатомо застраши значително домакинската врата, но топката мина покрай десния стълб. В 31-ата минута Симоне Верди се нае с изпълнението на фаул, но Самир Ханданович плонжира и спаси.

Натискът на Болоня даде резултат в 32-ата минута. Един от най-активните в редиците Симоне Верди блесна със страхотен индивидуален пробив и с изстрел от над 20 метра порази мрежата на Ханданович за 1:0.

След почивката гостите изравниха. В 75-ата минута реферът отзъди дузпа в полза на Интер, за фаул на Адам Мазина срещу противников футболист. Мауро Икарди застана зад топката от бялата точка и направи 1:1.

До края мачът се доиграваше и така двата състава си поделиха по една точка. В следващия кръг Болоня гостува на Сасуоло, а Интер приема Дженоа.