Стефано Пиоли ще води Интер и през следващия сезон, ако клубът не успее да ангажира услугите на Диего Симеоне или Антонио Конте.

През уикенда „нерадзурите“ загубиха изненадващо от Кротоне (1:2) навън, което означава, че вече са в серия от 3 мача без победа. Те имат само теоретичен шанс да се доберат до третото място в класирането, което ще им даде право на участие в плейоф за Шампионската лига.

Според „Гадзета дело спорт“ собствениците от „Сунинг Груп“ са решили поне да направят опит за привличането на по-именит специалист. Първият им избор е настоящият мениджър на Челси Антонио Конте, който обаче изглежда като невъзможна мисия предвид успехите, които постига със „сините“.

Пиоли остава в Интер само при едно условие

Втората опция е Диего Симеоне от Атлетико Мадрид, който от години повтаря, че един ден ще стане треньор на Интер. Аржентинецът има още 1 година по договора си и не е ясно дали няма желание да уважи споразумението докрай.

Имена като Карло Анчелоти, Хосеп Гуардиола и Жозе Моуриньо едва ли ще бъдат реалистични варианти, което навежда на мисълта, че Пиоли има доста голям шанс да запази мястото си. Единственият шанс това да не се случи е ако специалистът не успее да класира Интер поне за Лига Европа.

Тогава клубът може да се насочи и към опции като Лучано Спалети (Рома), Хорхе Сампаоли (Севиля) и Марко Силва (Хъл Сити).