Интер отново е на път да направи трансферен удар и да вземе втори футболист на Лацио тази зима без каквато и да било трансферна сума, какъвто беше случая с нападателя Горан Пандев.

„Il Corriere dello Sport” пише, че и полузащитникът Кристиан Ледесма ще се присъедини към тима на Жозе Моуриньо, след като разтрогне договора си с римския клуб.

Също както и Пандев, през лятото президентът на орлите Клаудио Лотито извади от състава и 27-годишния аржентинец, след като той не пожела да подпише нов договор.

Впоследствие Ледесма размисли и реши да преподпише с Лацио, но тогава Лотито прояви инат и не обърна внимание на футболиста. Така Кристиан Ледесма подаде молба за разтрогване на контракта си, която ще бъде разгледана на 26 януари.

Случаят на аржентинеца е еднакъв с този на македонския нападател и по тази причина се очаква искането му да бъде уважено. Така играчът ще си тръгне от Олимпико без бианкочелестите да получат и едно евро за него.

Въпреки че Ледесма няма да може да разтрогне преди края на зимния трансферен прозорец, футболните власти в Италия ще картотекират халфа и той ще може да играе за Интер в Серия А и за Купата на Италия, но не и Шампионската лига, която е под егидата на УЕФА.