Интер се наложи само с 1:0 над Фиорентина в първи полуфинал в турнира за Купата на Италия. Грешка в отбраната на „виолетовите” позволи на Диего Милито да даде крехката преднина за домакините, преди реванша на „Артемио Франки”. Двата състава обаче ще решат спора чак през април, тъй като първоначално реваншът бе насрочен за 10 февруари, но заради отложения мач на Интер с Парма, ще се играе чак на пролет.

Още в началото на двубоя Жозе Моуриньо можеше да се лиши от услугите на Марио Балотели, чиято глава пострада при сблъсък с Масимо Гоби, но в крайна сметка лекарите на Интер се справиха и младокът продължи.

Рикардо Монтоливо и Хуан Мануел Варгас се отчетоха с пропуски за Фиорентина през първото полувреме, докато Уесли Снайдер не успя да реализира за домакините. Това обаче стори голмайсторът Диего Милито в 34-та минута, и оформи сметката му вече на 15 попадения този сезон във всички турнири.

Варгас можеше да изравни, но Толдо бе блестящ в рамката на вратата. През второто полувреме стражът на Интер отрази и удари на Сантана, Джилардино и Стеван Йоветич, за да запази аванса на „нерадзурите”. Резервата Горан Пандев и Милито пък можеха да увеличат преднината на командата на Жозе Моуриньо, но и Себастиан Фрей бе на мястото си.