Шампионът на Италия Интер завърши 0:0 домакинството си на Сампдория в мач от 25-тия кръг в Серия А. Въпреки разочароващия резултат, „нерадзурите” могат да са доволни от спечелената точка, тъй като повече от едно полувреме играха с 9 човека на терена.

В 31-та минута Валтер Самуел получи директен червен картон, а в 38-та и другият централен защитник Иван Кордоба напусна терена заради втори жълт картон.

Голямото числено предимство доведе до това, че гостите владееха топката в много по-големи периоди от мача, но въпреки това от отправените девет удара едва два попаднаха в очертанията на вратата, но не затрудниха Жулио Сезар. От своя страна Интер опитваше да изненада стража на Сампдория Сторари на контра, но само веднъж вратарят трябваше да се намесва.

В 73-та минута гостите също останаха с по-малко футболисти, след като Джампаоло Пацини напусна терена заради втори жълт картон.

В класирането Интер води убедително с 55 точки, на 8 пред втория Рома, който има мач по-малко. Сампдория е 4-и с 40 точки и продължава битката си за място в Шампионската лига.