Интер измъкна равенство 1:1 при гостуването на Ювентус в дербито от 17-я кръг на Серия А. По този начин интригата в битката за първото място в италианското първенство се заплете още повече. „Бианконерите“ продължават да са лидери, но вече само с точка пред втория Рома.

Мачът започна по перфектен начин за Ювентус, който поведе още в 5-та минута, когато Артуро Видал с пета излъга защитник на Интер в наказателното поле на гостите, след което пусна на Карлос Тевес, който на празна врата бе задължен да вкара и не пропусна.

Ювентус продължи да доминира и в 12-та минута след центриране от корнер в наказателното поле на Интер се получи разбъркване. Топката стигна до Артуро Видал, който стреля, но Самир Ханданович успя да спаси.

Артуро Видал продължи да бъде един от най-дейните в състава на Ювентус и стреля много опасно в 27-та минута, но Ханданович отново спаси. Седем минути по-късно ситуацията се повтори. Чилиецът отправи нов удар, но словенският вратар отново бе на място и спаси.

Пол Погба навърза трима играчи на Интер в 35-та минута, след което излезе сам срещу Самир Ханданович, но вратарят отново излезе победител и успя да отрази удара на французина.

Лукас Подолски направи своя официален дебют за Интер, след като се появи в игра в 54-та минута на мястото на Здравко Кузманович.

Интер успя да изравни резултата в 64-та минута, когато Фреди Гуарин пусна отличен извеждащ пас към Мауро Икарди, който спечели единоборството с Леонардо Бонучи и с удар покрай Джанлуиджи Буфон изпрати топката във вратата му.

Андреа Пирло се опита да изненада Самир Ханданович с далечен удар от фаул в 69-та минута, но вратарят на Интер отново демонстрира чудесен рефлекс и спаси.

Мауро Икарди можеше да донесе победата на Интер в 82-та минута, но Буфон спаси.

Интер завърши мача с човек по-малко, след като Матео Ковачич бе изгонен с директен червен картон в 86-та минута за много грубо нарушение срещу Щефан Лихтщайнер.

В добавеното време на срещата Ювентус бе на път да спечели трите точки в срещата, но Самир Ханданович направи две решаващи спасявания.

Ювентус продължава да е първи с 40 точки, докато Рома е на второ място с 39 точки. Интер е единадесети с 22 точки.