Интер спечели ежегодния турнир за ТИМ Къп, след като победи с 1:0 Ювентус, и се наложи с дузпи над Милан. Юве загуби и двете си срещи от предсезонната надпревара, която тази година се игра на стадион „Сан Никола” в Бари. Отборите играха както обикновено по три мача, всеки по 45 минути, като за успех се присъждат три точки, две – ако победата е с дузпи, и една, ако загубиш след изпълнение на наказателни удари.

Турнирът бе открит с Интер – Ювентус, и шампионите успяха да вземат пълен актив, благодарение на единствено попадение на Уесли Снайдер. За гола на холандеца асистира Дъглас Майкон, а преди това Ето`о, Обина и Пандев можеха също да се разпишат. Ювентус бе с интересна схема, с Давид Трезеге, Симоне Пепе, Алесандро Дел Пиеро и Давид Ланзафаме в нападение, но експериментът на Джиджи Дел Нери не бе много сполучлив.

Следващата среща бе Ювентус – Милан, и „бианконерите” вече играха малко по-добре, след появата и на Диего на терена. Марко Амелия обаче бе безпощаден на вратата на Милан, и спаси всички удари. Младокът на „росонерите” Одуамади центрира на волето на Роналдиньо, за да открие той резултата. Това бе и първи мач на бразилеца в подготовката, след като се възстанови от мускулната си травма. Амаури пропиля няколко възможности, преди Диего да намери добре едно подаване на Ланзафаме и да изравни за 1:1. При дузпите Пепе и Амаури пропуснаха, а Юве загуби с 3:5.

Така последният мини-мач се оказа битка за трофея. Пипо Индзаги нацели гредата, а Лука Кастелаци изчисти опасен пряк свободен удар на Андреа Пирло, а на другата врата Марио Йепес изби от гол линията шут на Диего Милито. Двубоят приключи без попадения, и отново последваха дузпи, които Интер спечели с 3:2, след като пропуски от бялата точка направиха Матйио Фламини, Амантино Мансини, Индзаги, Деян Станкович и Роналдиньо.