Италианският национал Матео Дармиан по всичко изглежда, че ще напусне Манчестър Юнайтед през януарския трансферен прозорец и ще продължи кариерата си в Интер, съобщава „Gazzetta Dello Sport“.

„Нерадзурите“ са готови да спасят кариерата на бившия футболист на Торино.

26-годишният десен бек загуби своето място в титулярния състав за сметка на Антонио Валенсия. Единственият мач, в който той взе участие от началото на сезона е при загубата с 0:1 като гост на Фейенорд от груповата фаза на Лига Европа.

Очаква се първоначално Интер да привлече Дармиан под наем, но с опция да откупи изцяло правата на играча след края на настоящия сезон.

Според информацията, от Интер вече са постигнали принципно споразумение с Манчестър Юнайтед по трансфера на Дармиан.

Грандът от Милано се опита да привлече Дармиан в последния ден от летния трансферен прозорец, но тогава от Манчестър Юнайтед отхвърлиха офертата.

„Червените дяволи“ привлякоха Дармиан от Торино само преди година за сумата от 12,7 милиона паунда.

Договорът на Дармиан с Манчестър Юнайтед изтича след три години. Той бе привлечен на „Олд Трафорд“ от Луис ван Гаал. Италианският национал направи много добро впечатление с изявите си по време на Европейското първенство във Франция, но не е способен да спечели доверието на Жозе Моуриньо.

Матео Дармиан е желан от мениджъра на Челси Антонио Конте, но Моуриньо е категоричен, че няма да продаде италианския национал на пряк конкурент в Премиършип.