Ръководството на Интер обяви, че е сключило „съвместно споразумение за стратегичско партньорство“ с клуба от Мейджър Лийг Сокър – Ди Си Юнайтед. Договорът до голяма степен бе очакван, тъй като и американския тим, подобно на „нерадзурите“, е собственост на Ерик Тохир.

Сделката бе официално сключена днес с подписите на вицепрезидента на Интер Анджеломарио Морати – син на бившия клубен собственик Масимо – и генералния партньор по мениджмънта в Ди Си Джейсън Ливин.

„Сътрудничеството ни включва споделяне на най-добрите отборни, организационни и конкурентни практики и то ще бъде в унисон с правилата и регулациите на съответните федарации“, се казва в официалното обявление.

„Ние виждаме това като позитивно партньорство за Интер“, коментира Морати-син. „Оценяване възможността за коопериране и очакваме с нетърпение общата ни работа с Ди Си Юнайтед.“

„Благодарни сме за възможността да работим заедно с Интер“, заяви представителят на американците Ливин. „Вярваме, че тази връзка ще донесе огромни ползи за Ди Си Юнайтед и постиженията на отбора в дългосрочен план.“