Шампионът на Италия – Интер се добра до равенство 1:1 при гостуването си на Сампдория в мач от 24-ия кръг на Серия А. В същото време вторият в подреждането Рома записа ценен успех с 1:0 над Фиорентина и по този начин намали преднината на нерадзурите на върха в подреждането на девет точки.

Резултатът на стадион „Луиджи Ферарис” откри нападателят Антонио Касано, който продължи с добрите си игри напоследък. Първият гол в мача падна в 65-ата минута. Възпитаниците на Роберто Манчини се върнаха в двубоя с попадение десет минути по-късно. Точен за „синьо-черните” бе аржентинецът Ернан Креспо. Силите на Интер, обаче не стигнаха за нищо повече и логично срещата приключи при равен резултат.

В друг двубой от кръга в Италия отборите на Удинезе и Дженоа успяха да си отбележат цели осем гола. Гостите от Дженоа спечелиха с гръмкото 5:3, като с хеттрик се отличи Бориело.

Тимът на Наполи постигна важна победа като гост на Ливорно с 2:1 и погледна сериозно към местата даващи право на участие в европейските клубни турнири.

По-късно днес Милан посреща отбора на Палермо.

Ето и всички резултати от 24-ия кръг в Италия:

Ливорно – Наполи 1:2

Емполи - Катания 2 : 0

Каляри - Лацио 1 : 0

Аталанта - Сиена 2 : 2

Удинезе - Дженоа 3 : 5

Сампдория - Интер 1 : 1

Рома - Фиорентина 1 : 0

От вчера:

Торино - Парма 4 : 4

Реджина - Ювентус2 : 1