Интер направи равенство 1:1 при гостуването си на Палермо и след три поредни мача е на път да загуби лидерството си в Серия А.

Това може да стане утре, ако вторият Милан победи у дома Наполи. При успех на Сан Сиро росонерите ще изпреварят с една точка градския си съперник на върха в класирането.

Завръщането на Жозе Моуриньо на пейката след края на наказанието му от три мача даде криле на нерадзурите и Диего Милито откри резултата в 11-ата минута с мощен шут под гредата, като това бе 20-и гол за аржентинеца през сезона.

Радостта на шампионите обаче не трая дълго и Едисон Кавани върна попадението още в 23-ата минута. Голът бе изключително красив, като основна заслуга за това имаше Фабрицио Миколи, който проби отдясно и навърза двама защитници, преди да изведе уругваеца на стрелкова позиция.

До края на първото полувреме двата тима си размениха по още една голова ситуация, а през втората част Интер не показа, че заслужава победата, дори напротив, Палермо, който е четвърти в класирането, повече може да съжалява, че не взе трите точки, които щяха да бъдат от голяма полза на тима на Делио Роси в борбата за Шампионската лига.

В същото време третият в подреждането тим на Рома победи с 4:2 Удинезе като домакин и се доближи на само четири точки от водача. Мирко Вучинич пък се отличи с хеттрик за вълците.

Лука Тони откри за джиалоросите в 15-ата, а Вучинич удвои в 23-ата, преди Антонио ди Натале да изравни за 2:2 с голове в 38-ата минута от дузпа и в 61-ата. В 66-ата Мирко Вучинич направи 3:2 с попадение от дузпа, а в 82-ата отново черногорецът бе точен за 4:2.