Двете най-гръмки имена в зимата селекция на Интер Джердан Шакири и Лукас Подолски със сигурност няма да играят в отбора през новия сезон. Това твърди Sky Sports Italia, като все пак оставя вратичка за швейцареца. 

Дошлият от Байерн Мюнхен играч е под наем до края на сезона, но в договора му има клауза, според която задължително трябва да бъде купен през лятото за 16 млн. евро. Но той се представя все по-зле със синьо-черния екип. 

"Нерадзурите" по всичко личи, че няма да играят в Европа догодина и според медията, това ще доведе и до натиск от самия играч да бъде продаден през лятото. Ръководството би било повече от доволно на такъв ход. 

При Подолски нещата са ясни. Световният шампион с Германия е под наем от Арсенал до края на сезона, но се провали да направи каквото и да било впечатление. Затова със сигурност ще се върне в Лондон през лятото. 

Освен всичко, в Интер се надяват да направят пари от продажбата на Шакири и други ненужни играчи, за да съберат свежи средства за качествени нови попълнения през летния трансферен прозорец.